
til fast pris



Vi har over 27 års erfaring og
bistået i forbindelse med mere end 400 boer
Erfarne dødsboadvokater – vi bistår med alle faser af bobehandlingen
Når en person afgår ved døden, skal en læge umiddelbart herefter indberette dødsfaldet med henblik på udstedelse af en dødsattest. Sker dødsfaldet derhjemme, kan man kontakte afdødes egen læge eller en lægevagt. Sker dødsfaldet på et hospital vil en tilstedeværende læge sørge for det.
Herefter tager man som pårørende almindeligvis kontakt til en bedemand. En bedemand vil bistå med alle de praktiske ting i forbindelse med selve begravelsen, men vil typisk også påtage sig andre praktiske opgaver i forlængelse af dødsfaldet, herunder anmeldelse til kirkekontoret eller sognepræsten. Underretning til kirkekontoret skal ske senest to dage efter dødsfaldet, uanset om afdøde var medlem af folkekirken eller ej.
Når dødsfaldet er anmeldt, får folkeregisteret automatisk besked. Herefter spærres afdødes bankkonti, og de åbnes først efter det første afklarende møde i Skifteretten med arvingerne har været afholdt. Det er vigtigt at være opmærksom på, at også fælleskonti spærres, så en efterladt ægtefælle vil heller ikke have adgang til dem før efter mødet i Skifteretten. Når folkeregistret har fået besked afmeldes afdødes tv-licens også automatisk, ligesom afdødes forsikringsselskab normalt også vil blive underrettet om dødsfaldet. Andre ting som eksempelvis avisabonnement, telefonabonnement og evt. lejekontrakt må arvingerne selv sørge for at opsige.
Inden for kort tid efter dødsfaldet, vil Skifteretten tage kontakt til den person, som har anmeldt dødsfaldet. Det vil normalt være den person, som har kontaktet bedemanden og påtaget sig at stå for begravelsen. Da det ikke nødvendigvis er afdødes arvinger, som har stået for begravelsen, må den indkaldte person herefter kontakte arvingerne. På mødet i Skifteretten vejledes arvingerne om hvilken skifteform (oftest privat skifte, skifte ved bobestyrer eller uskiftet bo) de kan vælge.
Inden det på mødet i Skifteretten er besluttet, hvilken skifteform der skal anvendes, må arvingerne ikke råde over afdødes ejendele. De må således hverken rydde afdødes bolig eller hæve penge på afdødes konto til at betale regninger eller lignende.
Har arvingerne fået dødsboet udlagt til privat skifte, kan det godt være en stor og måske til tider uoverskuelig opgave. Mange privat skiftende arvinger vælger derfor at alliere sig med en bobestyrer advokat med ekspertise på området. Der vil stadig være tale om et privat skifte, selvom arvingerne vælger at engagere en advokat til at bistå med det praktiske i forbindelse med opgørelsen og afviklingen af dødsboet.
Kaspar Klok Faaborg, Advokat
Tlf: 76 30 89 99 | kf@hviid-advokater.dk
Vi er medlem af
Hviid Advokater A/S er landsdækkende og tilbyder dig kompetent dødsbobehandling uanset hvor i Danmark du bor.
Udfyld venligst kontaktformularen så kontakter vi dig. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 76 30 89 99.